De intake en eerste behandeling
De eerste afspraak duurt 90 minuten en bestaat uit een intakegesprek en aansluitend de eerste behandeling. Tijdens de kennismaking zal ik vragen stellen over je klachten, algehele gezondheid en leefstijl. Uiteraard zal ik je ook uitleggen wat shiatsu inhoudt en wat je kunt verwachten van de behandeling. 

Een shiatsubehandeling vindt plaats op de grond, op een dikke katoenen futon. Shiatsu wordt door de kleding heen gegeven, daarom is het prettig als je als ontvanger ruimvallende (liefst katoenen) kleding draagt. Je kunt je in de ruimte omkleden.
Het is verstandig om vòòr de behandeling niet te veel te eten en jezelf na de behandeling wat rust te gunnen.

Vervolgbehandelingen
Het aantal behandelingen dat nodig is en de frequentie daarvan is afhankelijk van je klachten. Op basis van de eerste behandeling geef ik je een indicatie van wat je kunt verwachten. Vervolgbehandelingen duren 60 minuten en spreken we af in overleg. Meestal zijn drie behandelingen voldoende om te beoordelen of shiatsu een positieve bijdrage levert aan jouw gezondheid. Na iedere behandeling bespreken we wat het beste vervolg is voor jou.
Vaak geef ik als onderdeel van het behandeltraject aanvullende oefeningen die je zelf thuis kunt uitvoeren mee, en advies op het gebied van voeding en leefstijl.