Mensen door bewuste en liefdevolle aanraking terugbrengen naar hun kern, laten zien welke mogelijkheden van nature al in hen aanwezig zijn, om zichzelf te zijn, zichzelf te helen en te leren van, te groeien in het leven. Diezelfde ontroering die mijn patiënten regelmatig op mijn futon ervaren als zij weer volledig bij zichzelf zijn, ervoer ik toen ik in 2002 voor het eerst kennis maakte met shiatsu. Het subtiele effect van aanraking, voelen en daardoor weten ‘wat nodig is’: dit paste mij en hierover wilde ik alles leren. Op dat moment ben ik gelijk gestart met de opleiding tot shiatsutherapeut, om niet meer te stoppen met leren, en met shiatsu geven.

Mijn opleiding aan De Amsterdamse school voor Iokai-Shiatsu voltooide ik in 2006, waarna ik mijn praktijk stap voor stap heb opgebouwd.
Om mijn kennis en technieken verder te verfijnen en uit te breiden heb daarna vele workshops en seminars bijgewoond. Zo heb ik onder meer de cursus Shiatsu voor Kinderen bij Hilde Verhulst gevolgd en leer ik van Suzanne Yates nog regelmatig meer over shiatsu rond de zwangerschap en de extraordinary vessels: haar inspirerende manier van werken sluit nauw aan bij mijn benadering van shiatsu en het leven. Ook het uitwisselen met collega Peter Kleine Horst, die shiatsu met osteopathie combineert, maakt dat ik een extra dimensie aan mijn manier van werken toe kan voegen.

Sinds 2014 ben ik als assistent betrokken bij de Iokai-Shiatsu opleiding en in 2017 ben ik begonnen met lesgeven aan studenten uit het Basisjaar. Zien hoe beginnende shiatsu-therapeuten kennismaken met lichaamswerk, en daar een rol in mogen spelen, vind ik een zeer bijzondere les.

Naast behandelen in mijn praktijk en lesgeven aan de shiatsu-opleiding, ben ik als onderwijscoördinator betrokken bij de shiatsu-opleiding. Verder geef ik Do-In lessen en werk ik als stoelmasseur bij verschillende bedrijven.