Een goede en zo fijne aanvulling op shiatsu is Do-In. Do-In is een eeuwenoude bewegingsvorm, beïnvloed door en nauw verwant aan shiatsu. Het bewegen vanuit de hara (buik) staat centraal. Om de energie in je lichaam, in de meridianen door te laten stromen wordt gebruik gemaakt van vele vormen van beweging: speciale strekkingen, balans-, kracht- en mobiliserende oefeningen, gecombineerd met aandachts- en ademhalingstechnieken, en meditatie. Activiteit, beweging, plezier (yang) en lichaamsbewustwording, stil zijn, concentratie (yin) wisselen elkaar af.
Do-In stimuleert je om je lichaam écht te voelen en er verantwoordelijkheid voor te dragen, en maakt dat je fysiek, mentaal en emotioneel gezonder wordt. Je voelt je stabieler, krachtiger en soepeler. Het gaat er tijdens Do-In niet om hoe lenig je bent, of ‘beter dan die ander’, maar om jouw eigen ontwikkeling, wat jij tijdens een oefening ervaart, wat het effect op je lichaam is. Je neemt waar wat jouw eigen mogelijkheden zijn door op een respectvolle manier te bewegen en je lichaam écht te voelen. Door te ervaren wat je lichaam nodig heeft en daar op af te stemmen zit je lekkerder in je vel en sta je energieker en stabieler in het leven.

In het rooster vind je gedetailleerde informatie over dagen, tijden en locaties van de lessen en op deze pagina meer informatie over de tarieven.