Een goede en zo fijne aanvulling op shiatsu is Do-In. Do-In is een eeuwenoude bewegingsvorm, beïnvloed door en nauw verwant aan shiatsu. Het bewegen vanuit de hara (buik) staat centraal. Om de energie in je lichaam, in de meridianen door te laten stromen wordt gebruik gemaakt van vele vormen van beweging: speciale strekkingen, balans-, kracht- en mobiliserende oefeningen, gecombineerd met aandachts- en ademhalingstechnieken, en meditatie. Activiteit, beweging, plezier (yang) en lichaamsbewustwording, stil zijn, concentratie (yin) wisselen elkaar af.
Do-In stimuleert je om je lichaam écht te voelen en er verantwoordelijkheid voor te dragen, en maakt dat je fysiek, mentaal en emotioneel gezonder wordt. Je voelt je stabieler, krachtiger en soepeler. Het gaat er tijdens Do-In niet om hoe lenig je bent, of ‘beter dan die ander’, maar om jouw eigen ontwikkeling, wat jij tijdens een oefening ervaart, wat het effect op je lichaam is. Je neemt waar wat jouw eigen mogelijkheden zijn door op een respectvolle manier te bewegen en je lichaam écht te voelen. Door te ervaren wat je lichaam nodig heeft en daar op af te stemmen zit je lekkerder in je vel en sta je energieker en stabieler in het leven.

In het rooster vind je gedetailleerde informatie over dagen, tijden en locaties van de lessen en op deze pagina meer informatie over de tarieven.

Meditatie (Za-zen) en Do-in in Amsterdam-Noord deze zomer!

Op 8, 10 en 17 augustus kun je meedoen aan fijne ochtendsessies, van 10.00 tot 11.30 uur, in Zenatelier De Zamenhof in Amsterdam-Noord. We beginnen met een half uur Za-Zen (Japanse meditatie), gevolgd door een uur Do-in. Een ontspannende én activerende manier om je dag te beginnen.
Voorafgaand aan de les ontvang je een korte instructie over de meditatie, natuurlijk leg ik dat ook op de ochtend zelf nog uit.
Elke Do-in les richten we ons op twee van de zes meridiaanstrekkingen (Makkho-Ho), stemmen we de rest van de les daarop af. Aan het eind van de drie lessen ken je dan een fijne serie die je zelf thuis ook regelmatig kunt doen. De lessen kun je dus als serie volgen, maar los is ook mogelijk.
Na afloop van elke les ontvang je een korte beschrijving van de twee meridiaanstrekkingen, zodat je die zelf thuis kunt oefenen.

Klik HIER voor de tarieven.

Wil je meedoen, dan kun je je HIER inschrijven.